Het 4-stappen schoonmaaksysteem:  

 Scooba is een intelligente en effectieve dweilrobot. Er wordt schoongemaakt in 4 stappen om de vloer te prepareren, wassen, schrobben en te drogen. Zie hieronder de vier stappen:

Scooba Dweilrobot

1) De eerste stap is het stofzuigen. Scooba pakt hiermee het stof op wat nog op de vloer ligt. .  2) In de tweede stap sproeit de Scooba met twee watersproeiers een waternevel op de vloer. 3) Met de vaste en ronddraaiende  borstel wordt nu het vuil van de vloer losgepoetst. 4) Met de waterzuiger wordt het overtollige vuile water in de vuilwatertank gepompt.

 

Scooba binnenkant

Hoe lang is de Scooba bezig?
De Scooba blijft normaliter schoonmaken tot al het schoonmaakproduct is opgebruikt,  dat duurt ongeveer 45 minuten (bij een volle tank) voor een ruimte van zo'n 40m2. Aan het eind van elke schoonmaakcyclus schakelt de Scooba over naar een droogmodus. Als de Scooba in een kleine ruimte wordt gezet of als er veel obstakels staan zal hij eerder stoppen, dus voordat de tank leeg is.
 

Scooba of Roomba?
Hoe kiest u nu tussen een Scooba of een Roomba. In principe zijn het twee totaal verschillende apparaten die elkaar erg goed kunnen aanvullen. In sommige gevallen kan het zijn dat u voldoende hebt aan 1 van de 2. De Roomba is echt bedoelt voor het dagelijkse stofzuigwerk en is geschikt voor het hele huis, de Scooba is meer bedoelt voor keukens, badkamers en hallen. Mocht u in uw huis overal gladde vloeren hebben dan kan de Scooba daar natuurlijk ook schoonmaken, mits de vloer vlak is, er niet te veel obstakels staan en de oppervlakte per keer niet meer is dan 40m2.
Hieronder een paar kenmerken van de apparaten:
1) Vloertype. De Roomba is geschikt voor de meeste vloeren. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld hoogpolig tapijt en carpetten (kleden) met franjes. De Scooba kan alleen op harde gladde vloeren gebruikt worden. Op houten vloeren, parket of laminaat altijd goed kijken of de vloer wel nat mag worden. Sommige fabrikanten schrijven een speciaal schoonmaakmiddel voor, de Scooba mag alleen met het iRobot schoonmaakmiddel werken of eventueel met water en een klein beetje azijn.
2) Oppervlak. De Roomba kan maximaal een oppervlak van 100m2 schoonmaken. De Scooba kan met 1 volle tank ongeveer 40m2 aan, als u de tank dan weer vult kan hij op dezelfde acculading nog een keer werken.
3) Stofzuigen. De Roomba hangt 1 cm boven de grond en kan dus vuil oppakken van max. 1 cm hoog. De Scooba zit dicht bij de grond en zal alleen fijn stof opzuigen, bovendien is het opvangzeefje van de Scooba heel beperkt.

 

 


    Pagina 2 van 4