Hoe werkt de Roomba eigenlijk?
Roomba maakt gebruik van iRobot's unieke AWARE systeem wat het gedrag van de Roomba 67 keer per seconde aanpast om ervoor te zorgen dat de hele ruimte goed wordt schoongemaakt.
 
Roomba navigeert door uw kamer met drie schoonmaakpatronen:
  • Spiraal: Roomba rijdt rond in steeds groter wordende cirkels.
  • Muurvolg systeem: Roomba meet de afstand tot de muur en volgt de muur langs plinten, kasten, ed. Met behulp van de zijborstel maakt hij ook daar goed schoon.
  • Sensoren: Roomba gaat in rechte lijnen door de kamer tot hij ergens tegenaan botst of vuil ziet met de speciale vuilsensor.
  • Navigatie: De Roomba 581 heeft nog een extra mogelijkheid om via de meegeleverde vuurtoren over een verdieping met meerdere kamers te navigeren. De werking van de vuurtorens wordt op deze pagina uitgelegd.

Roomba 500 functionaliteit

 

Schoonmaaksysteem

1) Met de ronddraaiende zijborstel pakt hij stof, vuil en haren op. Door deze zijborstel is de ronde Roomba in staat om langs de muur en in hoeken schoon te maken. 

2) Met twee tegenelkaar indraaiende borstels klopt en veegt Roomba het vuil in de container. De rubberen borstel klopt het vuil los en de hoofborstel pakt het vuil op en veegt het in de vuilcontainer.

3) Door het unieke ontwerp heeft Roomba maar een 30 Watt motor nodig voor het vuile werk. Hij zuigt zeer efficient vuil op, vaak beter dan een normale stofzuiger. Het vuil wat hij opzuigt komt in een vuilcontainer terecht die eenvoudig leeg te gooien is.

 

 

 

Het Aerovac systeem:
De Roomba zeer geschikt voor mensen met huisdieren. Het grote verschil met het oude systeem van de 500 serie is dat er nu met een Aerovac systeem gewerkt wordt.Aerovac versus standard Roomba bin
In de oude vuilbak wordt het fijne stof via een rubberen inlaat naar binnen gezogen en komt het naar binnen geborstelde vuil in een ander vak terecht.
In de Aerovac bak wordt het stof via de borstels opgezogen. Hierdoor worden haren e.d. meteen van de borstel afgezogen waardoor de borstels zelf beter schoon blijven en omdat het bakje niet in twee delen is verdeeld past er meer in en is het makkelijker schoon te maken.


    Pagina 3 van 4