1. Baken de omtrek van het gazon af met draad

  Robomow

  De maaiers van Robomow® hoeven slechts eenmalig ingesteld te worden. Dit is zo eenvoudig dat iedereen het kan doen. Een perimeterdraad wordt rond het gazon aangebracht en om de paar meter vastgemaakt met een haakje in de grond. De draad en de haakjes worden bij de Robomow meegeleverd. De draad is aan het basisstation aangesloten of aan de perimeterschakelaar, een kleine stroombron die met batterijen wordt aangedreven (geleverd bij de modellen die geen basisstation hebben). Normaliter wordt de draad bedekt door gras en wordt na 2 á 3 weken onzichtbaar. Robomow® herkent de draad met een speciale sensor en zorgt dat hij altijd binnen het aangegeven gebied blijft. 
 2. Klaar voor de start

  Alle Robomow® maaiers zijn innovatieve robotmaaiers die van en naar het basisstation vertrekken en terugkeren. Vanaf de RX20u kunt u met de Robomow app (iOS en Android) de gewenste automatische start instellen.
  Na het terugkeren naar het basisstation wordt de Robomow opgeladen en klaargemaakt voor de volgende ingeplande taak. Het wekelijkse programma kan te allen tijde opnieuw worden ingesteld. Deze gazonmaaiers maaien het gazon enkele keren van de ene kant naar de andere om te garanderen dat de hele tuin aan bod is geweest en het gras vanuit verschillende hoeken is gemaaid. 
 3. Hij maait. U (ge)niet!

  Hoe maait de Robomow® het gras?
  De Robomow heeft een krachtig, met accu’s aangedreven maaisysteem met 1 of 2 messen. De RS serie heeft een maximalemaaibreedte van 56 cm, wat overeenkomt met een benzinemaaier van 5,5 pk. Robomow® is een speciale mulchmaaier die het gras beter verspreidt dan een normale grasmaaier dankzij de messnelheid van 5800 toeren/min. Dit is het dubbele van dat van een normale benzinemaaier. Het gras wordt heel fijn gemaaid en die resten worden over de wortels van het gazon uitgespreid. De grasresten vergaan en dienen als een natuurlijke bemesting. Dit resulteert in een gezonder en mooier gazon en maakt het opruimen van de grasresten overbodig.


    Pagina 3 van 4