Kopie iRobot accu accu voor de Roomba 500 en 700 serie.


Capaciteit: 3300mAH NiMH


Levensduur, na +/- 300 keer volledige op- en ontlading zit de accu meestal nog op de halve capaciteit. Bij gemiddeld gebruik gaat de accu zo'n ruim 2 jaar mee.


Battery gebruikstips:


Als u de Roomba accu goed behandeld kan hij vele malen op- en ontladen worden voor hij vervangen moet worden. Hieronder een paar tips:  • Gebruik de Roomba regelmatig. De accu gaat langer mee als hij regelmatig gebruikt wordt.

  • Laat de Roomba op zijn oplader staan als hij niet gebruikt wordt. Als u een thuisbasis heeft zorg dan dat de Roomba daar altijd op staat als hij niet in gebruik is. Als u geen thuisbasis heeft doe dan na gebruik altijd de stekker van de adapter in de Roomba.

  • Plaats Roomba en hde thuisbasis op een vlakke liefst harde vloer. Op dikke vloerbedekking kan de Roomba soms slecht contact maken met de thuisbasis en bovendien kan hij te heet worden als er geen vrije ruimte onder de Roomba zit. Hitte verkleint de levensduur van de accu aanzienlijk.

  • Zet de thuisbasis op een droge schaduwplek, nooit in de zon. Hou uw Roomba uit de volle zon and uit de buurt van verwarming, kachels en andere warmtebronnen.

  • Maak de borstels regelmatig goed schoon. Als de borstels te zwaar gaan lopen verbruikt de Roomba meer stroom en zal de accu eerder leeg zijn. Klik hier voor uitleg voor het schoonmaken van de borstels.

  • Laat minimaal ongeveer 4 keer per jaar de Roomba doorgaan tot de accu leeg is. Als de accu af en toe helemaal leeg gaat is dat goed voor de accu.

  • Vakantie: Als u langere tijd op vakantie gaat haal dan de accu uit de Roomba. Zorg wel hij hij volledig opgeladen is. Leg de accu dan op een droge koele plek tot u de Roomba weer gaat gebruiken. Eens in de 6 maanden moet de losse accu minimaal opgeladen worden.

Artikelnummer#00080
VormNee
KleurNee
NavigatieNee