Hoe weet ik of het geschikt is voor mijn tuin?

Als uw terrein gemaaid kan worden met een loopmaaier, dan kan Robomow® in uw tuin gebruikt worden.

Hoe weet ik welk model Robomow® geschikt is voor mijn tuin?

Er zijn 2 hoofdcriteria die bepalend zijn voor uw keuze: de afmeting van uw gazon en of u een laadstation wilt hebben. De RL2000 en de RM510 hebben beide een laadstation, die volledige automatisch vertrekken. Deze modellen vertrekken automatisch van het laadstation op vooraf ingestelde tijden. Bij de overige modellen moet u alleen maar Robomow® het gazon oprijden op op de GO knop drukken. Klik hier voor een vergelijking van de verschillende modellen.

Ik heb bomen en andere obstakels in mijn tuin. Hoe gaat Robomow hier mee om?

Bomen of andere gebieden in uw gazon die niet toegankelijk mogen zijn voor de maaier, worden op een of twee manieren aangepakt. Als het obstakel onbuigzaam is en op z'n minst 20 cm. groot, zal de maaier er eenvoudig tegenaan botsen, de bumpersensoren zullen het contact waarnemen en ervoor zorgen dat de maaier zijn richting veranderd. Andere gebieden, zoals bloembedden of een zwembad, worden voor het maaien uitgesloten door dezelfde draad te gebruiken als rondom het gazon geïnstalleerd is. Het obstakel is eenvoudig omlust tijdens de installatie van de perimeterdraad. De inkomende en uitgaande stukken van de draad die gebruikt zijn voor de omlussing van het object, zijn direct naast elkaar geïnstalleerd. Dit veroorzaakt op dit stuk van de draad een opheffing van het signaal, waardoor de maaier volledig toegang krijgt rondom het obstakel, maar buiten het uitgesloten gebied gehouden wordt.

Als ik mijn gazon maai als ik weg ben of 's nachts ben ik bang dat hij gestolen wordt.

De meeste Robomow® modellen hebben een anti-diefstal systeem die u de mogelijkheid biedt een 4-cijferige digitale persoonlijke code te kiezen die vóór elk gebruik ingegeven dient te worden. De maaier is totaal onbruikbaar voor iemand zonder de code. De maaier weegt ongeveer 35 kilo met accu, het is daarom niet makkelijk weg te dragen. Als de maaier werkt, moet men weten hoe het te stoppen. De maaier is erg stil, en zal derhalve weinig aandacht trekken tijdens het onbewaakt maaien. Terwijl diefstal van persoonlijke bezittingen een onprettige bijkomstigheid is van ons dagelijkse leven, hebben we geen trend van diefstal van Robomow®kunnen vaststellen. Dit is natuurlijk een persoonlijke beslissing, en moet afgewogen worden aan uw eigen ervaring met uw woonomgeving.

Krijg ik geen strepen op mijn gazon doordat de maaier in verschillende richtingen over het gazon rijdt?

De Robomow® laat geen strepen achter op uw gazon na het maaien, hij laat een opvallend gelijkmatig maaibeeld achter. Omdat de draaiende messen geen grote luchtverplaatsing veroorzaken zal hij het gras niet neerleggen zoals een loopmaaier, wat de strepen veroorzaakt. Echter, omdat hij zich in alle richtingen over het gazon verplaatst biedt hij een veel betere maaikwaliteit dan een traditionele loopmaaier.

Maar ik hou van strepen op mijn gazon...

Een traditionele loopmaaier moet strepen achterlaten, er is geen keus. Dus, als u strepen wilt hebben, heeft het de voorkeur om hen er goed en netjes uit te laten zien. Met de Robomow®, zijn er geen strepen, dus hoeft u zich daar niet druk over te maken.

Ik heb meer dan één gazon - kan ik een Robomow® installeren?

Ja -de RM510 en de RL2000 kunnen maximaal 4 gazons volledig automatisch verzorgen. Robomow® kan zodanig geïnstalleerd worden dat hij van het ene gazon naar het andere kan rijden, langs paden, oprijlanen enz., automatisch zonder dat u zich hiermee moet bemoeien. Dit geeft u 100% automatie.

De laadstations die zich buiten bevinden (RM510 en RL2000) worden hier niet genoemd - kunnen zij bij regen gebruikt worden?

Ja - alles is volledig waterbestendig. Beide Robomow® modellen en laadstations zijn volledig waterbestendig en een regensensor die zich op de maaiers bevindt kan gras- en weercondities bepalen en het programma hieraan aanpassen. De contacten voor de oplaadstation zijn vervaardigd van chirurgisch roestvrij staal en zullen niet verroesten.