Hoeveel water kan er in?
Er gaat 1 liter water in de schoonwatertank. Met die ene liter kan de Scooba tot maximaal 40m2 dweilen.
Kan de Scooba over drempels?
Nee, de Scooba heeft maar een paar millimeter speling tot de vloer en werkt dus alleen goed op mooie vlakke vloeren.
 
Is de Scooba geschikt voor mijn vloer?
De Scooba werkt op iedere gladde vlakke vloer die nat gedweild mag worden. Sommige soorten laminaat of parket mogen niet gedweild worden, maar alleen vochtig afgenomen. Zo'n vloer is dus niet geschikt. Sommige vloerfabrikanten geven ook geen garantie op hun vloer als er niet met het voorgeschreven middel wordt schoongemaakt. Dat soort middelen mogen dus ook niet in de Scooba gebruikt worden.
 
Voor welke vloeren kan Scooba gebruikt worden?
• Linoleum / Marmoleum
• Marmer
• Leisteen
• Natuursteen
• Tegelvloeren 
• Alle gelakte houten vloeren (mits licht dweilen is toegestaan).
 
TIP: wanneer u de Scooba gebruikt op een gelakte hardhouten vloer, controleer dan de ondergrond op slijtage, blootliggend hout en niet-gelakte overgangen.  Gebruik de Scooba niet op uw hardhouten vloer als u dit opmerkt. Volg de richtlijnen van de producent of leverancier van uw vloer voor het schoonmaken van uw houten vloer.
 
Voor welke vloeren is Scooba niet geschikt:
Gebruik de Scooba niet op de volgende ondergrond:
• vloerbedekking, vloerkleden en tapijten 
• niet-gelakt hardhout of niet-gelakt parket Het gebruik van de Scooba is niet aangeraden op niet-afgewerkte en niet-gelakte hardhouten ondergrond, vloerkleden, tapijten en geboende (wax) vloeren. Deze ondergrond kan beschadigd worden door water (een niet-gelakte vloer heeft geen deklaagje dat de ondervloer beschermt tegen waterschade).
• laminaat (zoals Pergo®). Als uw laminaatvloer wel gewoon gedweild mag worden kan de Scooba ook gewoon gebruikt worden. De Scooba maakt de vloer niet natter dan een gewone dweil. 
• Ongelijke vloeren, de Scooba heeft een gladde vloer nodig De Scooba hangt slechts 4 mm boven de vloer en zal dus vastlopen op ongelijke vloeren.
 
Gaat Scooba over drempels ed.?
Nee, de ruimte tussen de vloer en het laagste punt van de Scooba is zo'n 5 mm. Alles wat hoger is zal als muur gezien worden. De bumper botst daar dan tegenaan. Scooba werkt dus ook alleen op hele vlakke vloeren.
 
Mag er ander schoonmaakmiddel in de Scooba?
U kunt de Scooba ook met gewoon kraanwater gebruiken, eventueel met een beetje azijn. Op 1 liter water gaat er 8ml Scooba schoonmaakmiddel of 60ml schoonmaakazijn in. Andere schoonmaakmiddelen kunnen in het ergste geval de interne sensoren aantasten of pomp laten vastlopen. Verder tasten veel schoonmaakmiddelen de tractie van de wielen aan of lossen bijvoorbeeld het rubber van het wiel op. Dit zou ook gevolgen kunnen hebben voor eventuele garantieafhandeling.
 
Komt Scooba overal?
Nee, Scooba is groter dan de Roomba, 38 cm rond en 9,5cm hoog. Verder maakt hij alleen tussen de wielen in schoon. Dat betekent dat langs muren en meubels altijd een strookje niet schoongemaakt wordt. Het is dus belangrijk om zo min mogelijk op de vloer te hebben staan als Scooba moet schoonmaken. Scooba gebruikt verder dezelfde schoonmaakpatronen als de Roomba om de vloer zo maximaal mogelijk schoon te krijgen.
 
Werken de virtuele muren van de Roomba ook bij de Scooba?
Beide muren werken met hetzelfde systeem. Alleen kan de Scooba de automatische muren niet aan en uitzetten, het zal dus helaas niet werken met de automatische virtuele muren van de Roomba 555 en hoger.
 
Heb ik geen Roomba meer nodig als ik een Scooba koop?
De Scooba dweilt en kan een klein beetje stofzuigen. Hij kan niet op vloerkleden, vloerbedekking etc. en als er teveel vuil of grote stukken op de grond liggen is het kleine opvangfilter zo vol. Het is dus aan te raden eerst te stofzuigen of een Roomba aan te zetten als een ruimte erg stoffig is. De Scooba is dus meer een aanvulling op de Roomba.
 
Heeft Scooba een homebase?
Nee, de Scooba wordt opgeladen via een speciale Scooba adapter die met een stekker in de zijkant zit. Het is belangrijk om Scooba na gebruik schoon te maken, vies water kan behoorlijk gaan stinken als het er in blijft zitten. Doordat hij niet naar een homebase teruggaat wordt dat dan ook minder snel vergeten.
 
Hoe schoon maakt Scooba de vloer?
Scooba verwijderd tot 98% van de normale huisbacterieën als de Scooba schoonmaakvloeistof wordt gebruikt. Bij een oplossing van 60ml schoonmaakazijn op 1 liter water wordt ook nog tot zo'n 97% van de huisbacterieën verwijderd.
 
Dit is getest in het laboratorium op vloeren waarbij Scooba tweemaal op de betreffende plek is geweest. Het grootste deel van de Escherichia coli en Staphylococcus aureusbacterieën waren verwijderd. Individuele resultaten kunnen hiervan afwijken.
 
Waar staat het serienummer?
Haal de tank van de Scooba, het serienummer staat naast de accu.