Wat betekenen de piepjes die de Roomba geeft? 
Klik hier voor een tabel met uitleg over de Roomba meldingen.
Klik hier voor een tabel met uitleg over de Roomba foutmeldingen (errors).

Wat betekent het laderlichtje op mijn Roomba? 
Het laderlichtje staat vlak naast de aan/uitknop rechts op de Roomba. Op Roomba SE is het laderlichtje verwerkt in de aan/uitknop. Kijk naar de onderstaande tabel voor uitleg over de boodschappen van het laderlichtje.
 
* Knipperend geel : Bezig met laden
* Groen : Volledig opgeladen
* Geel : Gedeeltelijk opgeladen
* Rood : Bijna volledig leeg
* Rood Knipperend: Volledig leeg 
 
Wat betekent het statuslichtje op mijn Roomba? 
Kijk naar de onderstaande tabel voor uitleg over de boodschappen van het statuslichtje op uw Roomba.
 
* Groen : Klaar, met succes de schoonmaakbeurt afgewerkt.
* Geel : Er is een probleem opgetreden tijdens de reinigingscyclus.
* Rood : Er is een probleem dat verhindert dat Roomba correct werkt. Controleer de borstels en maak de Roomba goed
schoon.
 
Hoe lang reinigt Roomba in Clean-modus? 
De lengte van de schoonmaakcyclus van Roomba in Clean-modus hangt af van de grootte, aanvankelijke reinheid en het aantal obstakels in de kamer. Roomba bepaalt automatisch de grootte van de kamer, hij weet wanneer hij extra aandacht moet besteden aan een vuiler gedeelte en hij weet hoeveel meubelen er in de kamer staan. Door deze drie elementen te meten, berekent Roomba precies hoe lang hij nodig zal hebben om schoon te maken! Meestal zal Roomba 6 tot 60 minuten schoonmaken. Roomba kan wat meer tijd nemen in kamers met tapijten en veel obstakels.
 
Hoe werkt de Clean-modus? 
De nieuwe Roomba houdt de grootte van de kamer bij, de hoeveelheid obstakels (meubelen enz.) in uw kamer en de hoeveelheid vuil die wordt opgepikt om te bepalen hoe lang hij nodig heeft om uw kamer te reinigen. Door deze eigenschappen bij te houden, bepaalt Roomba de geschikte schoonmaaktijd om uw CPR te maximaliseren.
 
Wat moet ik doen als Roomba mijn kleine kamer heel lang reinigt? 
Roomba zal meer tijd spenderen in kamers met tapijten om zeker te zijn dat hij elke plaats minstens twee keer heeft behandeld. Roomba spendeert soms ook meer tijd in lange gangen. Als u vindt dat Roomba te veel tijd besteedt aan het reinigen van een kamer, kan u proberen om wat rommel of obstakels in de kamer te verwijderen.
 
Wat moet ik doen als Roomba mijn kamer niet helemaal reinigt in Clean-modus? 
Roomba zal mogelijk de hele kamer niet schoonmaken in zijn schoonmaakcyclus als hij langdurig vastraakt in een hoek of onder meubelen. Probeer om Roomba in de grootste open ruimte in uw kamer op te starten. U moet er ook voor zorgen dat u uw batterij helemaal heeft opgeladen voor u Roomba aan het werk zet.
 
Wat betekent het als het lichtje van Dirt Detect op Roomba aanstaat en de vloer schoon is? 
Uw vloer is misschien niet zo schoon als u denkt! Laat Roomba enkele minuten werken, als hij de vuile vlek grondig heeft gereinigd zal het Dirt Detect-lichtje uitgaan. Vergeet niet dat Roomba vuil ziet dat u misschien niet ziet. Als het Dirt Detect-lichtje altijd blijft branden, kunt u de borstels van uw Roomba reinigen. Mogelijk is er vuil rond de borstels van Roomba geklit en worden de vuilsensoren in het toestel daardoor misleid.
 
Wanneer Dirt Detect aangaat, hoe lang blijft het dan aan? 
Roomba's Dirt Detect-lichtje blijft branden zolang Roomba nog vuil blijft zien.
 
Welk soort vuil ziet Roomba? 
Roomba kan vuil opmerken dat net zo fijn is als gemalen peper. Dirt Detect zal enkel worden ingeschakeld als Roomba gebieden schoonmaakt met een hoge concentratie vuil. Roomba herkent slechts bepaalde soorten vuil zoals peper, zand, rijst en potgrond opmerkt. Roomba zal pluisjes, stof, dierenhaar of gemalen koffie niet zien.
 
Waarom bleef Roomba niet in Dirt Detect-modus tot de hele vlek schoongemaakt was? 
Roomba kan alleen het vuil zien dat hij oppikt, niet achter of naast hem. Mogelijk zal Roomba maar de helft van een 'vuil' gebied reinigen en dan terug naar de gewone reinigingsmodus overgaan. Roomba zal terugkomen naar het vuile gebied en opnieuw in Dirt Detect-modus gaan om het gebied grondig schoon te maken. Als er een specifiek gebied moet worden gereinigd, kunt u de Spot-modus activeren voor, tijdens of na een schoonmaakcyclus in dat gebied.
 
Hoe werkt Dirt Detect? 
Roomba gebruikt sensoren aan de onderkant van de robot om het vuil dat hij oppikt, te kunnen voelen. Deze sensoren bevinden zich onder de twee hoofdborstels. Roomba gebruikt deze sensoren om naar de gebieden te gaan met de hoogste concentraties vuil. Het is mogelijk dat Roomba de vuile gebieden de eerste keer niet altijd helemaal schoonmaakt.
 
Wat betekent het als het Dirt Detect-lichtje van uw Roomba nooit aanstaat? 
Uw huis is schoon! Indien u denkt dat het Dirt Detect-licht van Roomba zou moeten aanfloepen in een bijzonder vuile plaats, maar hij niet in staat lijkt om het vuil op te merken, kunt u de Spot-modus activeren om dat gebied te reinigen. Denk eraan dat Roomba slechts bepaalde soorten vuil zoals peper, zand, rijst en potgrond opmerkt. Roomba zal pluisjes, stof, dierenhaar of gemalen koffie niet zien.
 
Hoe goed reinigt Roomba? 
Uit tests blijkt dat Roomba op harde vloeren en kortharige tapijen even goed of beter presteert dan gewone stofzuigers. Op tapijten met middellange tapijten kan hij moeiteloos een routineschoonmaak aan. Net als de meeste stofzuigers zal Roomba het vuil dat diep in de vezels van een dik tapijt zit, niet opzuigen, maar als hij regelmatig wordt gebruikt, kan hij het merendeel van het oppervlakkige vuil en restjes verwijderen die anders dieper in het tapijt zouden dringen.
 
Hoeveel zuigkracht heeft de Roomba? 
De Roomba maakt gebruik van een uniek reinigingssysteem in drie fasen. Twee tegen elkaar in roterende reinigingsborstels vegen de grotere deeltjes op terwijl een kleine en zeer efficiënte zuiger de kleinere deeltjes opzuigt. De draaiende zijborstel voor het reinigen van randen veegt het vuil van muren en hoeken naar het hoofdtraject van de schoonmaakcyclus. Dit stelt de Roomba ertoe in staat een indrukwekkende reinigingsprestatie neer te zetten met slechts 30 Watt, een veel lager vermogen dan de traditionele stofzuigers. De nieuwe Roomba SE en Roomba hebben dubbel zoveel zuigkracht als de originele Roomba.
 
Wat is Spot-schoonmaak? 
De Spot-schoonmaakcyclus zorgt voor een nadrukkelijke reiniging van een plaats. Hij is perfect voor het opruimen van morsvlekken en andere troep of voor plaatsen waar heel veel mensen voorbijlopen. Spot-schoonmaak neemt 1-2 minuten in beslag. De Spot-schoonmaakcyclus is beschikbaar op alle Roomba's SE en Sage. In de Spot-modus beweegt Roomba zich in een traag spiraalpatroon over de bevuilde grond. Als Roomba tijdens het schoonmaken een muur of een ander voorwerp opmerkt, zal hij slim blijven schoonmaken op de aangeduide plaats.
 
Wat is MAX-schoonmaak? 
De MAX-schoonmaakcyclus laat Roomba een open vloerruimte of een extra grote ruimte reinigen met één druk op de knop. De MAX-schoonmaakcyclus kan op Roomba en Roomba SE worden geactiveerd. U kan ook naar de MAX-modus gaan met de afstandsbediening van Roomba, die met alle Roomba-modellen werkt. In de MAX-schoonmaakcyclus zal Roomba reinigen tot hij geen energie meer in zijn batterijen heeft.
 
Hoe groot zijn de kamers die Roomba kan schoonmaken? 
Roomba kan de meeste kamers van een gewoon huis reinigen. U drukt gewoon op "Clean". Roomba doet de rest! Met de MAX-schoonmaakcyclus kan Roomba verschillende kamers, open vloeroppervlakken of extra grote ruimten reinigen. In de MAX-modus maakt hij tot 100 m² schoon, afhankelijk van de energie in de batterij, het vloeroppervlak en andere omstandigheden. De Spot-schoonmaakcyclus is ontworpen voor nadrukkelijke reiniging van een plaats van max. 1m diameter. Om veel kamers of grote ruimten te reinigen, raden we u aan deuren te sluiten of de ruimte te verdelen met een of meerdere virtuele muren. Bij een normaal gebruik kan Roomba tot 3 middelgrote kamers reinigen voor de Roomba APS-batterij opnieuw moet worden opgeladen.
 
Reinigt Roomba in de hoekjes en langs de muren? 
De Roomba bevat een draaiende zijborstel voor het reinigen langs de muren en op andere plaatsen die moeilijk te bereiken zijn. Helemaal in de hoeken kan hij niet altijd komen. 
 
Reinigt Roomba grondig? 
Op harde vloeroppervlakken en halflange of kortharige tapijten werkt Roomba even goed of beter dan gewone stofzuigers. Op tapijten met halflange haren kan hij moeiteloos een routineschoonmaak aan. Net als vele stofzuigers zal Roomba het diepzittende vuil in de vezels van een dik tapijt niet opzuigen. Als hij regelmatig wordt gebruikt, kan Roomba het oppervlakkige vuil en restjes verwijderen, en voorkomen dat ze diep in het tapijt zouden dringen. Roomba is niet ontworpen om tapijten met lange haren te reinigen.
 
Neemt Roomba water van de vloer op? 
Nee, Roomba mag niet worden gebruikt om vloeistoffen, inclusief water, op te nemen. Hierdoor zou de Roomba zelfs kapot kunnen gaan. 
 
Gaat Roomba onder plinten, bedden en meubels? 
De Roomba werd ontwikkeld om onder uw keukenplinten te passen. Wanneer uw bed of meubels verder dan 10 cm van de vloer staan, zal de Roomba zonder problemen de ruimte eronder reinigen.
 
Zuigt Roomba dierenharen op? 
Ja! Roomba is opvallend efficiënt voor dierenharen. Het is zelfs zo dat Roomba in huizen waar dieren haren verliezen de vloer elke dag harenvrij kan houden. Als dierenharen of lange haren in uw huis aanwezig zijn, is het vooral belangrijk dat u de hoofdborstels regelmatig reinigt en verwijdert, bijvoorbeeld na 5 schoonmaaksessies.
 
Zijn huisdieren en kinderen veilig in de buurt van de Roomba? 
Roomba werd ontworpen met een aantal veiligheidskenmerken, inclusief de automatische uitschakeling wanneer hij wordt opgetild en wanneer hij komt vast te zitten. Voor een optimale veiligheid en reiniging, moeten kinderen en huisdieren steeds in de gaten worden gehouden wanneer u met Roomba werkt.