Welke Roomba model moet ik kiezen, wat zijn de verschillen?
 
Hoe werkt de navigatie van de Roomba 581?
Klik hier voor uitleg over de Vuurtoren virtuele muren.
 
Ik ben de handleiding kwijt
 
Roomba geeft veel te snel aan dat de borstels schoongemaakt moeten worden (of Roomba maakt klopgeluiden)
In de beide hoofdborstels zit een klein geel lagertje aan 1 kant van de borstel. Onder dit lager komt na verloop van tijd vuil en haar waardoor de borstel te zwaar gaat lopen en de Roomba meteen of na een tijdje een foutmelding gaat geven.
Klik hier voor meer uitleg over het schoonmaken van de borstels.
 
 
Roomba stopt en geeft een foutmelding
Kijk op deze pagina voor uitleg over de meldingen van de Roomba.
 
Hoe wis ik de ingestelde tijden van de timer in een Roomba 760, 770 of 780
1) Zet Roomba aan.
2) Druk op de "Schedule" knop
3) Kies de dag die u wilt wissen
4) Druk op "Hour" tot er vier streepjes staan i.p.v. de tijd.
5) Druk op OK om de instellingen te bewaren
Om alle dagen te wissen kunt u de "day" knop 5 sec ingedrukt houden.

Hoe reset ik de Roomba?
Roomba 500 en 600 modellen: Druk de SPOT en DOCK knoppen samen 10 seconden in. De Roomba zal dan opnieuw opstarten en alle geprogrammeerde tijden zijn dan ook gewist (555 en hoger).
 Roomba 700 modellen: Hou de Clean knop minimaal 10 sec. ingedrukt 
Is mijn vloer geschikt?
De Roomba kan op de meeste vloeren stofzuigen. Er zijn echter uitzonderingen.
  • Hoogpolige vloerbedekking (of karpetten) omdat de borstels daarin kunnen vastlopen.
  • Zwarte vloerbedekking. Omdat de afgrondsensoren in de Roomba met infrarood licht reflectiesensoren werken en op de meeste zwarte vloerbedekkingen geen reflectie zien. Op gladde vloeren (tegels en natuursteen) en bruine vloerbedekking is er geen probleem. 
  • Drempels. De Roomba gaat over drempels van 1,5cm hoog.
  • Convectorputten. Een convectorput kan het beste met een virtuele muur worden afgebakend. Roomba's wielen lopen daar anders in vast. Soms helpt het om de afgrondsensoren zeer gevoelig in te stellen. Bel ons als u wilt weten hoe dat moet.
Waarom draait de zijborstel van mijn Roomba soms achterwaarts? 
Wanneer het vast geraakt is ergens aan zoals tapijtkwastjes of bedrading, kan de zijborstel langzaam draaien of zelfs achterwaarts om zichzelf te bevrijden. Dit kan tevens plaatsvinden bij hoogpolige tapijten. Als het dit gedurende andere tijden doet dient u de borstel schoon te maken. 
 
Waarom maakt mijn Roomba van tijd tot tijd een bonzend geluid? 
Wanneer de borstel van de Roomba dingen tegenkomen als tapijtkwastjes of bedrading, dan zullen de borstels kortstondig van richting veranderen om zich te bevrijden. Dit maakt een bonzend geluid. Als u op andere momenten een bonzend geluid hoort dient u de hoofdborstels schoon te maken. Er ontstaat ook een bonkend geluid als de borstels klem zitten door haren e.d. Klik hier voor meer uitleg
 
Waarom mindert mijn Roomba geen vaart terwijl het bepaalde obstakels nadert? 
Doorgaans herkent uw Roomba obstakels snel, waardoor hij op tijd langzamer kan gaan en zachtjes het obstakel kan aanraken met zijn bumper voordat hij van richting verandert. Hij kan echter minder effectief zijn met het bemerken van extreem donkere oppervlakken of objecten die minder dan 5,5 cm breed zijn. Dus verdwaalde kurken, speelgoedstenen en huisdieren als muizen kunt u het beste uit zijn buurt houden. 
 
Wat is de verwachte levensduur van de accu? 
In de Roomba en Scooba gebruikt iRobot NiMH accu's. Op dit moment bieden deze accu's de beste prijs/prestatie. De verwachte levenduur is 2-3 jaar. Dit is bij normaal gebruik van 3-5 keer in de week. De accu's hebben geen zogenaamd geheugen effect dus u mag de Roomba ook terug op de lader zetten als hij nog niet leeg is. Wat wel slecht is voor de accu als hij te lang zonder oplader staat. Het beste kunt u dus de Roomba altijd op zijn laadstation laten staan als hij niet gebruikt wordt. Mocht u langere tijd op vakantie gaan zorg dan dat de accu vol is en haal hem dan uit de Roomba en bewaar op een niet te warme plek.
Uit ervaring weten we inmiddels het voor een accu beter is om regelmatig gebruikt te worden, langere tijd niet gebruiken van uw Roomba kan dus nadelig uitvallen voor de accu levensduur.
 
Het Command centre werkt niet? 
1) Roomba resetten (hierbij vergeet hij ook de datum, tijd en ingestelde timer momenten) door Spot en Dock samen 12 seconden ingedrukt te houden.
2) In de Command center 1 batterij verwijderen en weer terug doen (of nieuwe batterijen er in doen) met de linker pijlknop ingedrukt. Dan op de Roomba zetten.
3) Dan op de clean knop op het command centre drukken tot de Roomba ook aangaat.
4) Druk dan Day en Minute knoppen op de command centre samen in tot alle lampjes even aangaan.
Van AM-PM naar 24-uursweergave zetten:
De oudere Roomba's hebben standaard een AM/PM tijdsaanduiding. Door de day en minute knoppen samen drie seconden ingedrukt te houden schakelt de Roomba op 24-uurs weergave.
Hoeveel kamers kan Roomba achterelkaar schoonmaken? 
De Roomba 520, 555 en 563 hebben geen navigatiestand zoals de Roomba 581. Dat houdt in dat indien u meerdere kamers op 1 verdieping heeft en die allemaal achterelkaar door de Roomba wilt laten schoonmaken u het beste voor de 581 kunt kiezen. De andere Roomba's kunnen ook wel meerdere kamers doen maar dat zal dan willekeurig gebeuren, de 581 werkt met de speciale zogenaamde vuurtorens als bakens.
 
Waar staat het modelnummer?
 
Waar staat het serienummer?
Haal het vuilbakje er uit en draai de Roomba om: